Säännöt

Suomalaisten naisten yhdistyksen viralliset säännöt: 

1 § Nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on The Finnish Womens Club – Suomalaisten Naisten Yhdistys (SNY). Yhdistys ei tuota voittoa. Yhdistys toimii Dallasin ja Fort Worthin suuralueella.

2 § Tarkoitus ja toimintamuodot

Suomalaisten Naisten Yhdistys auttaa naisia ja heidän perheitään sopeutumaan amerikkalaisyhteiskuntaan Dallasin ja Fort Worthin suuralueella. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen ja muille asiasta kiinnostuneille tietoa, tukea, iloa, seuraa, ystävyyttä ja yhteistyötä erilaisissa kerhoissa ja tapahtumissa.

3 § Jäsenyys

3.1 Kaikki yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneet henkilöt pääsevät jäseniksi maksaessaan puolivuosittaisen jäsenmaksun yhdistyksen kevät- ja syyskokouksessa.
3.2 Jäsenyys loppuu, mikäli jäsen ei maksa jäsenmaksuaan kahden (2) kuukauden kuluessa määräpäivästä lukien.
3.3 Yhdistyksen hallitus päättää jäsenmaksun suuruudesta.

4 § Jäsenkokoukset

4.1 Jäsenistöllä on äänioikeus. Jokaisella jäsenellä on käytettävänään yksi ääni kuhunkin esille tulevaan äänestettävään asiaan. Vain jäsenkokouksessa paikalla olevilla on äänioikeus.
4.2 Vuosittain pidetään kaksi (2) jäsenkokousta. Kevätkokouksessa yhdistyksen jäsenet äänestävät ehdolla olevista hakijoista uuden johtokunnan. Lisäksi tarkistetaan tilintarkastajien, johtokunnan ja muiden jäsenistöön kuuluvien ryhmittymien raportit sekä käsitellään muut esille tulevat asiat. Syyskokouksessa yhdistyksen rahastonhoitaja esittää tulo- ja menoarvion jäsenistön hyväksyttäväksi.
4.3 Jäsenille lähetetään kirjallinen tai sähköinen kokouskutsu vähintään 14 päivää ennen jäsenkokousta.
4.4 Johtokunta voi tarpeen vaatiessa kutsua jäsenet koolle myös muuna ajankohtana.

5 § Johtokunta

5.1 Yhdistyksen asioita hoitaa johtokunta, joka valvoo yhdistyksen kaikkia toimia. Johtokunnan jäsenmäärän on oltava suurempi kuin kaksi (2) mutta vähemmän kuin 16. Kaikkien johtokunnan jäsenten on oltava yhdistyksen jäseniä.
5.2 Jokaisen johtokunnan jäsenen toimintakausi on yksi (1) vuosi kerrallaan. Toimintakausi alkaa välittömästi kevätkokouksen jälkeen. Mikäli johtokunnassa vapautuu paikka kesken toimintakauden, johtokunnan jäsenet voivat enemmistöäänestyksellä täyttää vapautuvan paikan uudella jäsenellä. Valitun henkilön toimintakausi kestää edeltäjänsä toimintakauden loppuun asti.
5.3 Johtokunnan on pidettävä ainakin kaksi (2) vuosittaista kokousta. Johtokunnan jäsenet päättävät kokouksien ajan ja paikan.
5.4 Kokouksesta on ilmoitettava seitsemän (7) päivää ennen kokousta. Kokous voidaan perua johtokunnan enemmistön päätöksellä.

6 § Johtokunnan toimihenkilöt

6.1 Johtokunta järjestäytyy valinnan jälkeen, ja sen jäsenet äänestävät keskuudestaan yhdistykselle toimihenkilöt. Yhdistyksen toimihenkilö nauttii johtokunnan luottamusta, ja johtokunta voi vapauttaa toimihenkilön tehtävistään 2/3 äänienemmistöllä. Uusi toimihenkilö jatkaa tehtävässään toimintakauden loppuun asti.
6.2 Johtokunnnan toimihenkilöt ovat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja rahastonhoitaja.
6.3 Toimihenkilöt voivat jatkaa tehtävässään enintään 3 toimintakautta.
6.4 Sihteeri pitää kokouspöytäkirjaa, jäsentiedostoa ja muita yhdistyksen tiedostoja. Sihteeri voi toimia myös muissa tehtävissä johtokunnan valtuutuksen mukaisesti.
6.5 Rahastonhoitajan tehtävänä on huolehtia yhdistyksen varoista. Johtokunta määrää varojen käytöstä, ja rahastonhoitajan tehtävänä on esittää yhdistyksen rahatilanne johtokunnalle.
6.6 Yhdistyksen www-sivujen ylläpitäjä vastaa yhdistyksen kotisivuista.

7 § Kerhot

Kerhotoiminnasta voidaan päättää missä tahansa kokouksessa. Kerhot toimivat johtokunnan valvonnassa ja saavat johtokunnan määräämät valtuudet.

8 § Kirjanpitokausi

8.1 Yhdistyksen kirjanpitokausi alkaa jokaisen vuoden tammikuun ensimmäisenä päivänä ja päättyy joulukuun viimeisenä päivänä.
8.2 Yhdistys ei tuota voittoa.
8.3 Yhdistyksen toimintaa tukevat jäsenmaksut, vapaaehtoiset lahjoitukset ja varainhankintaprojektit.
8.4 Kaikki yhdistykselle kuuluvat varat on pidettävä yhdistyksen nimissä, ja niiden on oltava johtokunnan tarkistettavissa.

9 § Sääntömuutosehdotukset

Kaikki sääntömuutosehdotukset on hyväksyttävä jäsenistön enemmistöllä normaalissa tai erityiskokouksessa. Sääntömuutosehdotukset on toimitettava jäsenille kokouskutsun mukana.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s