Muita paikallisia

Pohjois-Teksasin Suomi-koulu

Suomi-koulu on aloittanut toimintansa vuonna 1991 ja kasvanut vähitellen yhdeksi maailman suurimmista Suomi-kouluista. Koulun tehtävänä on pitää yllä lasten suomen kielen taitoa ja vaalia suomalaista kulttuuria. Suomi-koulu tarjoaa lapsille parituntiset kerhot ikäryhmittäin vauvapiiristä kielikouluun, järjestää retkiä ja erilaisia tapahtumia. Koulu toimii jäsenmaksujen sekä opetusministeriön ja lahjoittajien taloudellisen tuen varassa. Ohjaajat ja muut vastuuhenkilöt toimivat vapaaehtoisina. Koulu toimii NSN.n tiloissa Irvingin Las Colinasissa.

Koulun osoite:
NSN
6021 Connection Dr.
Irving, TX 75039.

Lue lisää Suomi-koulun nettisivuilta!

Seurakuntatoimintaa – Finnish Lutheran Church of North Texas

Ulkosuomalaisen elämässä kirkko voi olla hyvä kiinnekohta, yhteyden ja ystävyyden paikka. Olemme mukana elämän ilossa ja vaivassa. Kirkon sanoma ohjaa voimanlähteille, joita tarvitsemme. Asioiden ja odotusten ristipaineessa, on hyvä, jos elämänarvomme ovat kohdallaan. Seurakunta on myos toiminnan paikka. Arvostamme panosta, jonka sinä voisit antaa. Tule rohkeasti mukaan. Olet tärkeä. Tervetuloa joukkoomme!

Kirkon osoite:
Faith Lutheran Church
Jarmo Tarkki
6000 Morriss Road
Flower Mounds, TX 75028.

Tutustu Suomi-kirkon toimintaan tarkemmin osoitteessahttp://www.finnishlutheran.org/!

Suomi-Puoti ja Kirjasto

NSN  talossa Irvingin Las Colinasissa sijaitsevat Suomikoulun kirjasto ja Suomi-puoti ovat normaalisti avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 11-13. Keskiviikkoisin puodista saa tuoretta ruisleipää. Tarkista mahdolliset aukiolomuutokset Ajankohtaista-sivultamme.

Löydät kirjaston ja Suomi-puodin rakennuksen alimmaisesta kerroksesta. Kävele pääovista sisään suoraan eteenpäin salin perälle saakka. Siellä on lounasravintola ja kahvila – kahvilatilan takana oikealla on kirjastosyvennys.

Lisätietoja Suomi-koulun sivuilta.

Ulkopsykologit

SNY aloitti yhteistyön Ulkopsykologit-palvelun kanssa syksyllä 2006. Ulkopsykologit on internetissä toimiva psykologipalvelu, jonka sivujen mukaan tyypillisiä konsultaation aiheita ovat stressi, masennus, uupumus, elämänmuutosten hallinta; maastamuutto, kulttuurishokki, monikulttuuriset tilanteet. Lue lisää Ulkopsykologien sivultawww.ulkopsykologit.fi.

Suomi-seura

Suomi-seura on ulkomailla asuvien, ulkomaille muuttavien ja sieltä palaavien etujärjestö. Webbiosoite on www.suomi-seura.fi.

Ulkosuomalaisparlamentti

Ulkosuomalaisparlamentin web-sivuilta löytyy tietoa ulkosuomalaisten asioita koskevista lakialoitteista Suomen eduskunnalle, esimerkiksi kaksoiskansalaisuuslaista. Webbiosoite on www.usp.fi.

Suomi-Amerikka Yhdistysten liitto

Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton (englanniksi League of Finnish-American Societies) tarkoitus on kehittää Suomen ja Yhdysvaltain välisiä suhteita. Se toimii ystävyysjärjestönä ja pyrkii lisäämään suomalaisten ja amerikkalaisten yhteisymmärrystä sekä kanssakäymistä. Kulttuuri-, tiede- ja opiskelijavaihto ovat keskeisiä tekijöitä tavoitteiden saavuttamisessa. Webbiosoite on www.sayl.fi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s