Vinkit

Käytetyn tavaran kierrätys

Lähestyykö muutto ja nurkista löytyy paljon tavaraa, joita ei voi eikä halua mukanaan viedä? Monia meitä hirvittää ajatus hyvän, käyttökelpoisen ja kohtuu uuden tavaran roskiin heittämisestä, kun myytyäkään ei ole saatu. Tai onko tullut ostettua uudet sohvakalusteet ja vanhat pitäisi saada jonnekin? Tässä joitakin vinkkejä ylijäämätavaroista eroonpääsemiseksi. Mitään hyvää ja käyttökelpoista ei tarvitse heittää roskiin.

 • ONCE UPON A CHILD ostaa ja myy käytettyjä lasten tarvikkeita, leluja ja vaatteita. Myytävien vaatteiden tulee olla tahrattomia ja ehyitä. Once Upon a Child maksaa pienen korvauksen vastaanottamistaan leluista, vaatteista ja lastentarvikkeista, mutta ovat tarkkoja tuotteiden hyvästä kunnosta. Lue lisää:www.ouac.com
 • THE SALVATION ARMY eli pelastusarmeija on yksi tunnetuimmista hyväntekeväisyysorganisaatioista, jotka noutavat lahjoitustavaroita kotoa. Sovi noutoaikataulusta soittamalla numeroon 214-630-5611 tai 817-834-6271.
 • CHRISTIAN COMMUNITY ACTION Lewisvillessä noutaa lahjoitustavaroita. Soita ja sovi tavaroiden noudosta: 972-219-HELP.
 • THE ARC noutaa lahjoitettavia taloustavaroita. Eivät ota isoja huonekaluja, mutta ilmeisesti kaikkea muuta. Porttien vuoksi eivät välttämättä tule asuntoyhtiöihin. Lue lisää: www.arcdallas.org
 • FREECYCLE ottaa vastaan lajoitustavaraa. Nopea yhteydenpito sähköpostitse. Nettiosoite: www.freecycle.org
Eroon luottokorttitarjouksista

Saatko liikaa roskapostia postilaatikkoosi? Jos kotiisi tulvii luottokortti- ja vakuutustarjouksia, tee ns. opt-out netissä! Viideksi vuodeksi opt-outin voi tehdä netissä, lifetime pitää printata ja lähettää annettuun osoitteeseen. Tutustu tarkemmin: www.optoutprescreen.com.

Eroon puhelinmyyjistä

Haluatko eroon puhelinmyyjistä? FEDERAL COMMUNICATIONS COMMISSION – Do-Not-Call Registry voi auttaa. Kaupalliset puhelinmyyjät eivät voi soittaa enää mikäli numerosi on em. rekisterissä. Rekisteröitymisen voi tehdä siitä puhelimesta, johon eston haluaa, soittamalla numeroon 1-888-382-1222. Siellä automaatti kertoilee mitä pitää tehdä. Homman voi hoitaa myös netissä osoitteessa www.donotcall.gov.

Postipaketit Suomeen

Tiesithän, että Suomen tullilla on EU-määräys, jonka mukaan yksityinen henkilö saa ottaa vastaan ilman tullia ja alv:ta Yhdysvalloista lähetetyn paketin, jonka arvo on vaivaiset 50 dollaria. Sen yli menevistä vastaanottaja joutuu maksamaan tullin sekä alv:n. Välttääksenne kaikenlaisen turhan työn ja maksamisen, älkää lähettäkö kalliimpia paketteja. Sisällön arvon joutuu pakettikorttiin kirjoittamaan, kun sen postittaa täältä.

TV-ohjelmat netistä

Kaipaatko selkeätä tv-ohjelmaluetteloa? Alueesi töllöohjelmiston saat esiin linkistä Dallas News TV Grids. Suomalaiset kanavat tarjoavat osaa palveluistaan myös ulkosuomalaisten käyttöön. Ohjelmia voit seurata ainakin seuraavien sivujen välityksellä: ruutu.fi, mtvkatsomo.fi, areena.yle.fi

Avaimista kopioita

Wal-martin ”rauta- ja autopuolella” tehdään avainten kopiot muutamassa minuutissa. Hinta on hävyttömän halpa, alle taalan kappale.

Valokuvia esim. viisumia varten

Jos tarvitset viisumivalokuvia, saa niitä otatettua esim. Walgreensin kuvaosastolla. Kuvia saa otatettua myös mm. WalMartissa sijaitsevassa valokuvaliikkeessä, mutta siitä on useammalla negatiivisia kokemuksia. Kannattaa ottaa mukaan tarkat ohjeistukset kuvan koosta ja muista säännöksistä ja tarkastaa että kuvat ovat varmasti oikeanlaisia ennen kuin hyväksyt ja maksat kuvat!

Ruoanmetsästysvinkkejä
 • Perunajauhoja löytyy ihan tavallisistakin ruokakaupoista, usein juutalaisten ruokien hyllystä.
 • Puuroriisinä voi käyttää myös tavallisista ruokakaupoista (Albertson jne.) saatavia riisejä, valitse mahdollisimman ”pyöreäjyväisiä”.
 • Starbucks Coffee myy suomalaistyyppistä ksylitolipurkkaa.
 • Raejuustohan on nimeltään small curd cottage cheese, piimä taas butter milk.
 • Varmaankin kaikista ruokakaupoista löytyy jo ksylitolipurkkaa (Trident with xylitol).
 • Marimekon kankaita saa edullisesti liikkeestä nimeltään Crate and Barrel Outlet, 1317 Inwood Rd. (exit Inwood south I 35:deltä) p. 214 634 2277.
 • Krogerista löytyy saksalaistyyppistä ”kosteaa” ruisleipää.
 • Suomalaiseen makuun sopivat herkkukurkut ovat nimeltään polish dill spears pickels.
 • Torttutaikinalevyt löydät nimellä puff pastry sheets pakastehyllystä (löytyy varmaankin kaikista ruokakaupoista).
 • Mm. Targeteista, Albertsoneista ja Tom Thumbeista saa Wasan näkkäriä, löytyvät snacks-hyllystä.
 • Lumene-tuotteet tulivat tännekin! CVS Pharmacies:n lisäksi niitä on nyt myös Targeteissa. Hyvä Suomi!
Vinkkejä joulua varten
 • Glögiä saa ainakin Ikeasta.
 • Hieman joulumaustesanastoa: neilikka on clove, pomeranssinkuori on Seville orange tai bitter orange, joskus sour orange, muskottipähkinä on nutmeg, inkivääri on ginger.
 • Lanttulaatikkoa tekevien avuksi: lanttu on englanniksi rutabaga ja ainakin Sproutsista löytyy niitä.
 • Puuroriisinä voi käyttää myös tavallisista ruokakaupoista (Albertson jne.) saatavia riisejä, valitse mahdollisimman ”pyöreäjyväisiä”.
 • Torttutaikinalevyt löydät nimellä puff pastry sheets pakastehyllystä (löytyy varmaankin kaikista ruokakaupoista).
 • Luumuhilloa on ainakin merkillä Baker Brand (fine dessert filling prune plum), löytyy esim. Tom Thumbista.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s