New Orleans (lasten kanssa)

New Orleans oli ennen Las Vegasin tapaan syntisen bilekaupungin maineessa. Hurrikaani Katrinan jälkeisen uudelleenrakentamisen myötä kaupunkikuvaa on kuitenkin tietoisesti siistitty, ja nykypäivän ”Nawlins”, kuten paikalliset sanovat, on mielenkiintoinen kohde kaikenikäisille matkailijoille.

Itse olemme vierailleet pari kertaa teinien kanssa ja kovasti olemme tykänneet, koko perhe. Kävelyä kyllä kertyy kiitettävästi, joten lenkkarit on hyvä olla matkassa ja ihan pienten kanssa ei ehkä ihan kaikki kohteet onnistu. Jos majoittuu Canal Streetin tuntumaan, on suurin osa nähtävyyksistä kävelyetäisyydellä, ja auton voi unohtaa hotellin parkkihalliin muutamaksi päiväksi. New Orleans (minun silmin katsottuna) on sekoitus tunnelmaa, musiikkia, historiaa ja ruokakulttuuria, joten nämä minun ehdotelmani tulevat ihan sekalaisessa järjestyksessä!

 

Bourbon Street

Se kaikkein kuuluisin ja huonomaineisin katu. Yöaikaan en ehkä menisi alaikäisten kanssa, mutta paivällä ihan turvallinen, paljon  ravintoloita, vanhoja hienoja rakennuksia rautaparvekkeineen. Kuuluisin hotelli on Royal Sonesta Hotel, joka on toiminut vuodesta 1969, mutta rakennettu näyttämään 1830-luvun talorivilta. Hotellin ravintola Desire on loistava, me söimme siella aamiaista, mutta tutkailimme myös illallismenua ja hyvältä näytti!

Kokeilimme myos cajun kitcheniä Red Fish Grillissa, ja varsinkin grillatut osterit olivat taivaallisia! Näitä pieniä paikallisherkkuja tarjoavia ravintoloita on Bourbon Streetillä (ja muuallakin ympäri kaupunkia) vieri vieressä, kannattaa poiketa sisään maistelemaan! Kaiken keskellä on myös Hard Rock Cafe, jos kaipailee perinteisempää amerikkalaista ruokalistaa.

DSC_4372

 

Beignets

”New Orleans is not your average city and beignets are not your average doughnut.” Beignet on donitsin tyylinen, nelikulmainen, upporasvassa paistettu leivonnainen, joka sitten peitetään tomusokerilla. Niitä on New Orleansissa nautittu aamiaiseksi jo 1800-luvulla. Café du Monde on kuuluisin kahvila, josta näitä makeita aamiaisleivonnaisia saa, mutta sinne on yleensä kymmenien metrien jonot! Bourbon Streetilla. Musical Legends Parkissa, on Cafe Beignet, jonka leivonnaiset ovat yhtä hyviä, ne saa yleensä pienemmällä jonottamisella ja samalla voi kuunnella elävää musiikkia. Istumapaikat tosin sielläkin voivat ajoittain olla kortilla.

 

Hautausmaat (Cities of the Dead)

Ainoastaan New Orleansissa, joka on kaikin tavoin erikoinen turistikohde, voivat hautausmaat olla nähtävyyksiä. Kaupunki on rakennettu suoalueelle ja osin merenpinnan alapuolelle, joten haudat ovat maanpäällisiä kiviarkkuja ja mausoleumeja. Ajan mittaan nämä rakennuskompleksit alkoivat muistuttaa sokkeloisia pieniä kaupunkeja, ja siksi niitä kutsutaankin Kuolleiden kaupungeiksi.

Tunnetuin hautausmaa on St. Louis Cemetery #1, jonka kuuluisin asukas on Marie Laveau, ”Voodoo Queen”. Vuosikymmeniä sitten joku aloitti huhun, jonka mukaan Madame Laveau toteutti toivomuksia niille, jotka vierailivat hänen haudallaan, piirsivät X:n hautakiveen, pyorivät ympäri kolme kertaa, koputtivat kiveen ja huusivat ääneen toivomuksensa. Jos se toteutui, heidän piti tulla takaisin, ympyroidä X:nsa ja tuoda Madame Laveaulle lahja, mieluiten alkoholia, kukkia tai rahaa. Tosiasiassa tämä hauta ei ilmeisesti edes ole Madame Laveaun hauta, mutta legenda elää silti…

Vanhoja hautausmaita on useita ja tätä kirjoittaessani ja faktoja googlaillessani huomasin, että ainakin tuolle #1 hautausmaalle pääsee nykyisin enää ainoastaan opastetun kierroksen mukana.

 

New Orleans Jazz National Park   http://www.nps.gov/jazz/index.htm

Puistossa voit tehdä omatoimisen 11 pysähdyksen kävelykierroksen alkaen Louis Armstrong Parkista tutustuen Jazzin historiaan. Opaskartan voi ladata nettisivulta tai hakea French Marketilla sijaitsevasta Visitor Centeristä. Sieltä voi myös kysellä vierailun ajalle sattuvista musiikkitapahtumista, niitä on paljon.

 

French Quarter

Ranskalaiskortterit ovat vanhaa kaupunkia, puurakennuksia takorautaparvekkeineen ja kukkalaatikoineen.Sieltä löytyy apteekki- ja voodoomuseo, St. Louis Cathedral ja Jackson Square, joka on turismin pääpaikka. Sieltä voi lähteä kaupunkikierrokselle hevosrattailla, maalauttaa kuvansa tai kuunnella katusoittajia tai katsella akrobaattiesityksiä, nauttia ruokaa tai juomia katukahviloissa tai vierailla pikku putiikeissa. French Marketilla on tarjolla monenlaista syötävää ja juotavaa sekä matkamuistoja joka lähtöön. Lisäksi farmer’s market ja suuri kirpputorialue.

 

Blaine Kern’s Mardi Gras World

Yli 80% Mardi Gras-kulkueen lavoista valmistetaan täällä. Vierailijat pääsevat kierrokselle pajoissa, joissa karnevaalilavoja valmistetaan. Kierroksella kerrotaan Mardi Grasin historiasta ja tavoista, paraateista ja niiden osallistujista ja lopuksi voi itsekseen omaan tahtiin tutustua varastoalueeseen, jossa on esillä aikaisempien vuosien lavoja ja muita koristeita.

Siella valmistetaan myös mm. Chick-Fil-A:n kadunvarsimainosten lehmät…

 

New Orleansin ymparistässä on lisäksi useita upeita plantaaseja, joissa järjestetään opastettuja kierroksia.  Tai voit tutustua suoalueisiin ilmatyynyaluksilla. Tai osallistua aaveiden metsästykseen kummituskierroksella, tai ajella street carilla esim. Garden Districtiin ihailemaan vanhoja kartanomaisia rakennuksia. Tai risteillä siipirataslaivalla. Näin muutaman mainitakseni.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s