Skräppäily

Skräppäys (engl. scrapbooking) on valokuvien ja niihin liittyvien muistojen tallentamista joko fyysiseen valokuvakansioon (scrapbook-albumi) tai sähköisesti toteutetuihin leikekirjoihin (tietokanta-albumit). Valokuviin kohdistuvat muokkaukset ovat leikkaaminen ja kehystäminen, ja sivuja voidaan koristellla henkilökohtaisten näkemysten mukaisesti. Olennainen osa skräppäyksestä on kuvien tarinoiden kertominen, eli journaling. Ainakin perustiedot (kuka, missä, milloin, mitä) kuvista pitäisi mainita, jota albumilla on enemmän arvoa tulevaisuudessa. Skräppäyksen sivut pitäisivät herättää muistot henkiin ja olla kaunista ja mielenkiintoista katsottavaa.”  – Wikipedia

space

Skräppäillä voi aiheesta kuin aiheesta: perheestä, lapsista, koulusta, matkoista, harrastuksista, lemmikkieläimistä, puutarhasta – vain muutamia mainitakseni. Perustarvikkeet ovat albumi, siihen mahdollisesti erivärisiä taustapapereita, valokuvat tai muut albumiin tulevat muistot, (esim. lipunkannat, postikortit tai muistilaput/päiväkirjamerkinnät voivat toimia hyvin scrapbookin sivuilla) seka liima tai teippi (Valitse pakkaus jossa lukee acid free tai photo safe, jos käytät valokuvia) ja sakset tai paperileikkuri. Niillä pääsee jo hyvään alkuun, ja harrastusinnon kasvaessa apuvälinevarastoa voi kasvattaa esim. erilaisilla kuvioleikkureilla ja -saksilla, tarroilla, nauhoilla ja niiteillä jne. Askarteluliikkeista, kuten Michael’s, Jo-Ann tai Hobby Lobby, löytyy rarvikkeita joka lähtöön.

Suominaiset ovat jo vuosia kokoontuneet yhteen skräppäilemään säännöllisin väliajoin, viime aikoina kahden viikon välein, noin aamukymmenestä pitkälle iltapäivään. Kaikkien ei tarvitse olla paikalla koko aikaa, vaan jokainen tulee ja menee niin kuin omat menot antavat myöten. Osallistujien määrä on vaihdellut kolmesta kymmeneen ja tapaamisten yhteydessä on tapana lounastaa yhdessä nyyttikestiperiaatteella. Osallistujilla ei tarvitse olla kokemusta skräppäilystä, vaan tarkoituksena on tehdä ja oppia yhdessä, saada uusia vinkkejä toisilta ja kaiken kaikkiaan nauttia tekemisen ilosta! Mukana on myös usein muuta kuin leikekirjoja näperteleviä naisia. Virkkausta, kutomista, reseptikirjojen kasausta, ompelua, korttien tekoa, kaikenlaista muutakin on pöydän ympärillä puuhattu. Ja toki mukaan voi tulla myös vain jutustelemaan ja lounastamaan!

Seuraavan kerran kokoonnumme tiistaina 30.09. klo 9.30 lähtien. Tervetuloa mukaan!

Untitled-1 copy

skräppäilyä

DSC_0881

ompelua

DSC_0882 virkkausta

 

DSC_0878
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s